12 листопада, 2023

Компанії crop.zone та John Deere отримали премію Agrifuture Award

douglas

John Deere разом із crop.zone виграли нагороду DLG Agrifuture Concept за систему Dual.Volt.24M, що є технологією електричної, системної та безгербіцидної обробки сільськогосподарських культур на машинах із робочою шириною захоплення 24 метри.

Ця нова концептуальна система надає можливість висушувати культури, а також здійснювати неселективну боротьбу з бур'янами та контролювати покривні культури завдяки рішенням без використання хімікатів, поєднуючи в одній машині функції обприскувачів для захисту рослин. Це підвищує продуктивність, універсальність і зручність використання наявної електричної системи контролю рослин. Електрична система контролю рослин економить витрати на захист рослин, знижує вплив на довкілля й забезпечує альтернативне рішення в разі внесення, коли синтетичні хімікати недоступні, заборонені або мають обмежену ефективність. Процес обробки починається із застосування розчину електроліту (volt.fuel) для підвищення електропровідності рослин. Потім через рослини проходять спеціально розроблені електричні аплікатори, що подають напругу до 5500 вольт. Руйнування судинних пучків рослин, що переносять воду та поживні речовини, призводить до їх в'янення.

«У співпраці з John Deere нам вдалося подвоїти робочу ширину, що дає можливість швидше й водночас точніше керувати рослинами», — розповідає Дірк Ванденхірц (Dirk Vandenhirtz), генеральний директор crop.zone. Прототип системи Dual.Volt.24M створений на базі причіпного обприскувача John Deere серії R900, що дає фермерам можливість поєднувати новий підхід до захисту врожаю з високоточною технологією обприскування від John Deere. Йорген Ауденарт (Jørgen Audenaert), менеджер із системи виробництва дрібного зерна в регіоні 2 компанії John Deere, каже: «Завдяки знанням crop.zone у галузі електричного керування посівами й досвіду John Deere у галузі точного землеробства та технологій обприскування сталося можливим розробити прототип дуже перспективної системи, яка пропонує додаткове рішення для сталого захисту рослин».

Технологія Dual.Volt.24M перебуває наразі на стадії концептуальної розробки проєкту. Побудовано й випробувано перший прототип. У 2024 році crop.zone проведе широке тестування прототипу в кількох випробуваннях за участю широкого кола фермерів.